Tallers a la Setmana de la ciència

La Setmana de la Ciència és una oportunitat de prendre consciència i part en la recerca de solucions per contribuir a un món més sostenible. La urgència mediambiental ens ho demana i hem atès aquesta crida a través dels tallers dedicats a la sostenibilitat.

TALLER DE REUTILITZACIÓ DELS MATERIALS

Hem parlat de les 4 R i el cicle dels materials, hem vist la importància de reduïr el que consumim, de reutilitzar, tornar a usar i reciclar tot allò que utilitzem. Hem donat sortides creatives i noves a aquests residus, transformant-los en objectes artístics, en nous materials per tornar a utilitzar a l'escola, en noves joguines...










TALLER D'ÚS DELS ESPAIS I MATERIALS

Quan vam entrar a l'aula de ciències, ens la vam trobar desendreçada, fosca i un soroll ensordidor de trepant industrial s'escoltava de fons... Quina incomoditat!  Amb les ecodats, vam mesurar els decibels d'aquell so i també el so de fons quan l'aula està tranquil·la, vam comprovar com és treballar amb llum solar o artificial, i vam fer d'exploradors per l'escola per detectar en quins ambients treballem i ens movem amb més comoditat i eficiència. Després, van venir les propostes de millora...








TALLER DE RESIDUS

Observem, pensem, tots aquells residus que generem a l'escola i com poden gestionar millor el seu reciclatge, reutilització i rebuig. Vam donar una sortida a aquests materials creant nous contenidors i que ens ajudin a fer una gestió circular dels residus. Hem tingut idees molt creatives i hem estat molt enfeinats!








TALLER DE L’AIGUA


L’aigua és un bé imprescindible per la vida i el seu ús racional ens permetrà a tots gaudir-ne. Som conscients de la quantitat d’aigua que malbaratem a l’escola? Podem trobar noves maneres, més sostenibles i eficients,  de gestionar el seu ús?
Experimentem amb quantitats, observem i reflexionem amb els processos.

 


 




Més enllà dels tallers, a les tardes hem reflexionat sobre la nostra responsabilitat en la gestió dels recursos. A partir de la pel·lícula "Wall-e", hem començat a imaginar solucions i propostes que esperem ens ajudin a millorar la nostra escola i, de retruc, la salut del nostre planeta.

Tenim molta feina per endavant!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Colònies 2n i 3r - 1r dia a la Sala

Colònies 2n i 3r - 2n dia a la Sala

Colònies 2n i 3r - 3r dia a la Sala