Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: maig, 2018

Observem pell de rèptils

Imatge
Avui hem estat observant pell de rèptils amb les lupes de mà i les lupes binoculars. No hem vist pell de camaleó, però sí de tiliqua i de serp. També hem pogut observar una cua de sargantana i dues sargantanes mortes. Ja falta poc per anar al CRARC i allà segur que ens poden aclarir els dubtes que encara tenim sobre els camaleons.

El conte Tibetà a 2n

Imatge
EL CONTE TIBETÀ Durant aquest tercer trimestre l'alumnat de 2n hem estat vivenciant el conte tibetà a les sessions d'educació física. L'Avi Pramod ens ha ensenyat a fer mandales amb objectes, amb el nostre cos... ha estat molt enriquidor. Si no us ho creiue cliqueu al següent enllaç EL CONTE TIBETÀ

Fem pintures com a la Prehistòria

Imatge
PINTURES RUPESTRES. Des de fa un temps anem preparant-nos per a pintar com els homes prehistòrics. Hem pensat què podríem fer servir per pintar: fustes, fulles, plomes... i com i amb què fer pintures. Vam decidir que utilitzaríem guix per a fer blanc, cúrcuma per a l'ocre, carbó per fer negre, cireres i gerds per al vermell, bledes i julivert per al verd i terra i canyella per fer marró.  Avui, dijous 24 de maig 2018, ens hem arremangat i hem experimentat a fer pintures. En ho hem passat molt bé barrejant els pigments amb aigua, oli o rovell d'ou. Després del pati, hem pintat una tauleta de fang blanc que havíem preparat fa uns quants dies. El resultat ha estat impressionant! Cliqueu a sobre la foto per veure'n més.

VINE A EXCAVAR AL MAC

Imatge
Avui, 22 de maig, hem anat al museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC). Ens ha rebut la Xana, una arqueòloga molt simpàtica. Primer ens ha portat a una sala on ens ha explicat quina és la feina dels arqueòlegs. Després hem anat per totes les dependències del museu. Ens ha agradat molt la biblioteca i la sala de restauració, on la Isabel ens ha ensenyat les grans lupes i estris que fa servir en la seva feina. Per finalitzar, hem anat a un “jaciment” arqueològic on hem fet d’arqueòlegs: hem dividit l’espai en 6 trossos i cada grup havia d'excavar fent servir els estris adients: escombra, pinzell, sedàs, pics, pales… Les troballes han estat d’allò més emocionats. Finalment, hem fet un altre dinar cooperatiu i hem jugat una bona estona en els jardins de la Font del Gat. Ens ho hem passat molt bé! Clicant aquí en podreu veure totes les fotos i vídeos que hem fet.

Curses d'orientació

Imatge
CURSES D'ORIENTACIÓ A L'ANELLA OLÍMPICA Avui ha estat un gran dia per les classes del Mar i de la Tecnològia... hem participat després de treballar molt intensament a l'escola a la nostra primera cursa d'orientació.  Ha estat una experiència inoblidable!!!! Aqui podreu veure fotos de les activitats prèvies realitzades a l'escola ... Activitats a l'escola per treballar l'orientació Aqui les fotos de la cursa... Reportatge gràfic de la cursa

JOCS FLORALS 2018. Classe de La Tecnologia. 3er A

Ja tenim els guanyadors i guanyadora dels Jocs Florals d'enguany!!  1r Premi Valerio Baudoin amb "El Súper Alvocat" --> Clica aquí per llegir el conte 2n Premi Ciro Martínez amb "El Meu Amic Drac"  --> Clica aquí per llegir el conte 3r Premi Yasi Cheng amb "El Món Màgic de Lucia"  --> Clica aquí per llegir el conte Encara que aquests hagin sigut els guanyadors, volem felicitar a tots els que hi heu participat! Felicitats a tothom!

Una arqueòloga a la classe de 3er B.

Imatge
El dilluns 14 de maig de 2018, va vindre una noia que era arqueòloga i que es deia Neus. Ens va ensenyar a fer foc amb palla seca, un tipus de bolet, sílex i pirita. Amb la palla seca feies com un niu i llavors li posaves el bolet tallat a trossets, i deprés havies de picar la pirita amb el sílex fins que surtin espurnes però ens va costar una mica. Els homes prehistòrics no apagaven mai el foc. També ens va explicar alguns animals de la prehistòria. La roba se la feien amb la pell dels animals i la netejaven amb el sílex. El sílex per a ells era molt important perquè segons la forma els servia per tallar coses diferents. El sílex es una pedra que quan es treca queda molt esmolada. Text redactat pel Daniel Clica a sobre la foto per a veure'n més.

MAQUETA DELS CAMALEONS

Imatge
Entre tots els companys i companyes de la classe vam pensar moltes coses que volíem saber dels camaleons. Després vam fer unes maquetes intentant representar les nostres hipòtesis sobre les respostes d’aquestes preguntes. Un altre dia vam exposar-les davant dels nens i nenes de la classe i després vam buscar la informació per Internet. Al final vam fer un mural de tot aquest treball.
L A PLANTA MARGARIDA Hi     havia   una   vegada   una  planta que  va  nèixer   a    la    platja   i es deia margarida. La planta Margarida tenia  moltes  flors, eren molt  boniques, de colors.  Tenia boca. La  tija  era  molt  llarga. La  platja  tenia molta sorra   groga i hi   havia  moltes  petxines, totes  blanques. Un dia va  conèixer   un    mosquit .  -Mosquit : Tu  que  fas  per aquí ? -Margarida: Vinc de  jugar amb les  ones   de   la Platja,  m’agrada molt banyar-me a l’aigua.  Em diverteixo molt. -Mosquit : t’ho has passat molt bé?  -Margarida : Sí, m´ho he passat molt bé! La Margarida i el mosquit es van enamorar, es van casar i van tindre molts fills. Aquest conte contat, ja s’acabat!                                                                                                                                                                                                               Pseudònim: Goma                                          
El Marc i la Mariona Hi havia una vegada dos nens que vivien al país de la lluna amb la seva família.   El Marc tenia 14 anys. Tenia els cabells rossos, era blanquet de pell, tenia   les orelles petites i el nas gros. Era agradable,   tranquil i obedient. Portava uns pantalons blaus i una samarreta negra. La Mariona tenia els cabells castanys, els ulls marrons, les orelles petites i el nas gros. També era tranquil.la i obedient. Portava els pantalons   de color lila i la samarreta rosa. Tenien tot el menjar que volien. Sempre menjaven formatge. No sabien que eren les pastanagues ni les patates ni les cebes ni la carn ni el peix. No sabien el que eren les coses fregides ni les salades ni les dolces. Al final es cansaren de menjar formatge i baixaren   a buscar menjar a la terra, a provar altres aliments com la sopa, els ous i els espaguetis... els agradava tot. Agafaren menjar i tornaren a la lluna i viviren   feliços   per sempre, perquè mai més s’avorriren menjant. Conte contat,
La samarreta mágica Hi havia una vegada una samarreta de colors de l’Arc de   Sant   Martí. Li   deien coloraines. Era de màniga curta i era molt alegre i divertida. Li   agradava conèixer amics. Vivia en una habitació   amb un nen. L’habitació era de fusta i molt vella. El nen es va posar la samarreta i com que li venia petita, la va   trencar per un costat. El   nen es va posar molt trist i se'n va anar   a dormir. Els amics de la samarreta,   els pantalons i la jaqueta i molts amics més, mentre el nen dormia intentaren ajudar-la. Li trencaren l'altre costat. El nen es va despertat i   va veure que la samarreta li anava bé. Es va posar molt content i la va decorar amb dibuixos. Conte contat, aquest conte s'ha acabat!                                                                               Pseudònim: Conill

Museu de les matemàtiques

Imatge
Hem anat al museu de les matemàtiques a Cornellà i hem fet dos tallers. Ens ho hem passat molt bé. Les matemàtiques poden ser molt divertides!!

Maquetes cos humà 3er B

Imatge
Aprenent el cos humà Per aprendre el cos humà, fem maquetes. Hem de representar el cos humà donant reposta a preguntes que ens fa la Pilar del cos dels homes prehistòrics: Què passava amb el menjar a dins del seu cos? o Com és que el cor els bategava fort davant d'un perill? o Com es que es cansaven en córrer? o... Un cop fetes les maquestes, les hem de presentar i explicar a la resta de la classe. Els nostres companys/es ens fan preguntes si no entenen o no estan d'acord amb el que hem explicat. El pas següent és buscar informació per refer la maqueta i donar resposta a allò que no hem sabut explicar. Per a això busquem informació a internet, llibres o informació que hem portat... Per finalitzar expliquem el que hem canviat, per què i què hem après.

UN PIANO A L'ESCOLA

Imatge
Aquesta setmana tenim un piano de cua al pati.  Cada dia podem gaudir d'una estona per tocar-lo! N'hi ha que han portat el seu instrument! Els podem veure aprenent les parts del piano i també tocar alguna cançó Alumnes de 3r:

Can Framis

Imatge
Dins el nostre projecte de museus estem coneixent molts espais nous. Aquesta vegada li ha tocat al Museu Can Framis de la fundació Vila Casas. Es tracta d'un museu de pintura contemporània on podem trobar diferents autors i estils pictòrics. Hi ha alguns que ens han cridat més l'atenció que d'altres... A la classe procurarem treballar al voltant de les obres que ens han cridat més l'atenció.