Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: gener, 2018

MUSEU DEL CINEMA

Imatge
2n A  VISITA  EL  MUSEU DEL CINEMA La classe del Cinema  arriba a Girona, al Museu del Cinema i ens tenen preparat un súper taller on realitzem un Taumàtrop.                                Tot seguit fem un recorregut  en el temps, pel museu, i descobrim com ha estat l'evolució des de les Ombres Xineses fins al Cinema que coneixem avui dia, passant per les llanternes màgiques, les il·lusions òptiques, els contes tradicionals projectats, cinema mut..... Cliqueu per veure més imatges. Un munt de coses que no sabíem ni coneixíem ens ha deixat cautivats i un tastet de jocs amb el Zoòtrop i el Praxinoscopi gegant ha estat el millor de la visita. Quan hem acabat hem anat al Parc de la Devesa a dinar i a passar una bona estona jugant amb els companys i companyes. Una sortida....GENIAL!!!!!

Espai Setciències

Imatge
ESPAI SETCIÈNCIES És un espai on els infants es trobaran amb diferents  reptes científics: Balances, gronxadors, ecosistemes...   Clica per veure més.

Els tenebris segueixen sorprenent-nos

Imatge
Avui dilluns, quan hem arribat a l'escola els tenebris havien canviat de nou. Hem trobat que encara tenim dos que segueixen igual, però el tercer ja no és com abans. Ara està molt quiet, no sabem si està viu, és més curt, més gros i sembla que tingui potes... Pensem que el que estem veient és un capoll i que es transformarà. Deixarà de tenir forma de cuc per tenir una forma diferent. Cada nen i cada nena  s'ha imaginat en què es convertirà. Ara amb una mica més de temps ho podrem descobrir...

La Clàudia ens porta tenebris per la tiliqua

Imatge
Des que hem tornat de les vacances d'hivern, la tiliqua no menja. Hem provat amb tot allò que li agrada, però no sembla que tingui gana. L'hem pesat i està gairebé com sempre. Tot i això, hem pensat a escriure una carta al veterinari explicant-li la situació i demanant que vingui a fer-nos una visita a la classe. Mentre esperem la Clàudia ens va comentar que ella a casa tenia tenebris i que, potser, li podien agradar a la tiliqua. L'endemà ens va portar tres tenebris i vam provar si la tiliqua se'ls volia menjar... No va fer gaire cas... Va passar de llarg i no se'ls va menjar. Ara que... potser tenia massa públic.... Com que ja els teniem allà hem decidit cuidar-los a veure si es fan més grans i llavors li agraden més a la tiliqua. Però... als pocs dies... Hi havia 5?? Hem pujat a l'aula de ciència per mirar de resoldre el problema. Hem observat els tenebris amb la lupa binocular i hem vist que seguim tenint tres tenebris, però ara també teni...

Hem començat els espais!!

Imatge
Per fi ha arribat el moment que estavem esperant! Ja hem començat els espais! A l'espai Itap podem provar de jugar a jocs tradicionals (xarranca, bales, baldufes, rutlla catalana, xapes, gomes, io-io,...), o provar les nostres dots artístiques amb el material de malabars (pilotes, xanques, cèrcols, plats xinesos,...), o crear circuits motrius i, fins i tot, maquillar-nos per les nostres actuacions. Ens ha agradat molt!

Ja tenim el nou repte de l'hort!

Imatge
La llibreta de l'hort ens proposa un nou repte: plantar cinerària marítima! Però... quina mena de planta és la cinerària? És una planta ornamental? És una planta remeiera? o és una planta aromàtica? Com ho podem esbrinar? Hem pensat a preguntar a la classe dels investigadors, però abans... pensem una mica més... Hem olorat la planta, si bé no fa mala olor, tampoc fa tanta com les plantes aromàtiques. Per ser una planta ornamental pensem que hauria de tenir flors, però, ara per ara, no en té... potser la podem deixar crèixer per veure si fa flors i si aquestes són ben boniques... I remeiera? Què podríem fer? La Clàudia ha pensat en buscar-ho al google i així ho hem fet. Resulta que la cinerària va molt bé per las catarates que és un problema visual que tenen algunes persones. Llavors pensem que és una planta remeiera i, per tant les hem plantat a les jardineres de l'hort al costat de les plantes aromàtiques. Ara només esperem que creixi millor que les bledes...

Sorpresa, sorpresa...

Imatge
Avui l'Àlex Solé ens ha portat una sorpresa. Ens ha deixar una motxilla i, sense obrir-la, hem intentat esbrinar què podia ser. Era alguna cosa gran, dura, que punxava una mica... Quan ha obert la bossa... Hem vist que era un crani! De quin animal podia ser... De seguida que l'hem mirat hem vist que era un animal gran i per la forma del crani hem deduït que era un cavall. Hem comparat el crani del cavall amb el nostre, hem pogut veure com són les seves dents i els queixals, els forats on estaven els ulls, les orelles i el nas. Ha estat molt interessant! I la nostra tiliqua té ossos? Ens hem imaginat com eren els ossos de la nostra tiliqua i els hem dibuixat. Ara caldrà veure si ho hem fet bé i aprendre com és la nostra tiliqua per dins.

Han arribat els nous conills de l'escola!!!

Imatge
Els alumnes de cinquè ja tenen els conills! Li estan preparant el seu espai i, com que són petits, encara els tenen a dins l'escola. Hem aprofitat per baixar-los a la classe i veure'ls ben aprop. Hem vist que mengen pinso i fenc, hem aprofitat per olorar el fenc que ens ha agradat molt. A partir d'aquesta visita hem fet un llistat de diferències entre els conills i la nostra tiliqua. Realment són animals ben diferents!

La gravetat

Imatge
Una de les coses més importants que hem de tenir en compte a les atraccions de la fira és la llei de la gravetat. Sabeu què diu? Segur que sí, doncs nosaltres ho hem comprovat! Potser el que no us creureu és que tots els cossos cauen a la mateixa velocitat independentment del seu pes... Ens ha agradat molt veure com sí que és veritat que el paper i la bola de plastilina cauen a la mateixa velocitat, nomès cal que tinguin la mateixa forma!

Les bledes de l'hort no creixen...

Imatge
Ja fa dies que vam  plantar les nostres bledes. Ara, passat les vacances d'hivern, ens les hem mirat de prop... I sabeu què? Estan gairebé iguals! No han crescut gens, però tampoc s'han mort. Hem comparat les nostres bledes amb les cols i les coliflors de les classes de primer A i primer B i aquestes plantes sí que han crescut. Hem estat pensant què podia passar: potser no tenen prou aigua, potser la terra no els dona prou aliment, potser no els ha donat prou el sol... El cas és que tenim un problema i ara hem de buscar què podem fer. 

Seguim construint!

Imatge
A la classe de la fira seguim construint màquines. Aquesta vegada hem construït una sínia. Hem començat pensant entre tots i totes quins elements necessitaríem per tal de construir-la. Com que era una construcció complexa hem tingut un model de base per tal de poder tenir una referència. Hem treballat de valent i hem construït sínies molt curioses.

NOU BLOG DELS MITJANS

Imatge
BENVINGUTS I BENVINGUDES AL NOU BLOG DELS MITJANS